Reiki en Edelstenen in Breda

 

 

 

Kijk in de agenda voor de eerstvolgende workshop.

Wie ben ik

Ik ben Jacqueline Akkermans, 46 jaar en ik woon met mijn man en katten in de Haagse Beemden in Breda. Praktisch en nuchter zijn twee woorden die goed bij mij passen. Ik probeer dat ook uit te dragen in mijn workshops. Ik kan me nog goed herinneren dat het mij, bij mijn eerste kennismaking met Reiki, veel moeite kostte om de omschakeling te maken van de snelheid van de dagelijkse dag naar de rust van Reiki en meditatie. Inmiddels ben ik daar wat bedrevener in, maar ik vind het wel belangrijk dat het allemaal niet te zweverig wordt, maar gewoon heel concreet en praktisch. Spiritualiteit is iets dat je leven kan verrijken, niet iets waarvoor je je hele leven moet omgooien.

Dat is ook de reden dat ik gekozen heb voor de moderne vorm van Reiki. Die is wat meer gericht op de westerse cultuur dan de traditionele vorm. Wat dat precies inhoudt lees je onder het kopje Wat is Reiki

Doordat je via Reiki kennis maakt met energie en deze ook gelijk zelf kunt ervaren, is een workshop Reiki een prima manier om voor het eerst kennis te maken met de meer spirituele kant van het leven.

Daarnaast bied ik inmiddels ook cursussen en workshops met Edelstenen aan. Edelstenen vormen voor mij een mooie aanvulling op Reiki. Via Reiki leer je energie te ervaren waardoor je ook makkelijker contact kunt maken met stenen en hun energie kunt voelen. Omdat dit voor mij voelt als een geweldige combinatie heb ik inmiddels, onder de naam EdelsteenReiki, een behandeling ontwikkeld waarbij je een reguliere Reiki behandeling combineert met het gebruik van stenen. Op die manier kun je de rustgevende werking van Reiki extra kracht meegeven door gebruik te maken van de verschillende energieën van edelstenen. 

Tijdens een heftige periode in mijn leven, heb ik ontdekt hoe belangrijk het is contact te maken en houden met jezelf. Daardoor lukt het je weer te voelen wat je nu echt wilt, waar je echt blij van wordt. Nadat ik een aantal keren een labyrint liep, was ik verkocht. Wauw! wat een krachtig symbool en wat kom je in een labyrint heel snel in contact met jezelf en wat een mooie nieuwe inzichten of inspiratie kun je daar opdoen. Inmiddels ben ik opgeleid tot labyrintwerker en organiseer ik regelmatig labyrintlopen. Zowel binnen als buiten.

Alle activiteiten organiseer ik onder de naam JadeLief. Jade is een steen die al eeuwenlang wordt gebruikt om harmonie en evenwicht te creëren. Daarnaast stimuleert Jade nieuwe ideeën en helpt deze te realiseren. De steen staat bekend om haar schoonheid en positieve werking op het hartchakra. Daar komt ook de toevoeging Lief vandaan.

Met JadeLief wil ik graag mijn steentje bijdragen aan het verder verspreiden van de kennis over energiewerk. Mijn workshops zijn speciaal bedoeld voor vrouwen. Van oudsher zijn vrouwen de healers van de gemeenschap. Veel vrouwen hebben een druk leven en komen weinig aan zichzelf toe. Terwijl dit juist essentieel is om in balans te blijven. Door het delen van mijn kennis en ervaringen hoop ik vrouwen te inspireren deze healende kant van zichzelf weer te ontdekken en daar hun weg in te vinden. Regelmatig geef ik ook gratis Reikibehandelingen weg. Door op deze manier energie te delen, hoop ik eraan bij te kunnen dragen dat de wereld uiteindelijk (nog) een klein beetje mooier wordt.

En de roze lotus? Die staat symbool voor de weg die elk mens aflegt naar zijn ware lotsbestemming. Je weet tenslotte maar nooit waar een Reiki I workshop toe kan leiden...

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor een van mijn workshops of loop mee in een labyrint.

In de  agenda vind je de eerstvolgende datum.

Jacqueline Akkermans - Realisatie design-js